Boomverzorging

Zwavelzwam (Laetiporus sulphureus)

De boom weet het beste wat goed voor hem is. Toch is het in veel gevallen nodig om in te grijpen tijdens het leven van de boom om aan voorwaarde te voldoen die de omgeving, de mens, aan de boom stelt. Voorwaarden die vaak aan bomen gesteld worden zijn een bepaalde opkroonhoogte en omvang en de veiligheid. Bomen gaan niet dood aan ouderdom, maar sterven als gevolg van mechanische of biologische afwijkingen of aantastingen. Daardoor is het mogelijk de levensduur van de boom te verlengen door het uitvoeren van de juiste maatregelen. Het is belangrijk om u tijdig door een vakbekwaam boomverzorger te laten adviseren. Door op tijd de juiste maatregelen te treffen helpt u uw bomen een goede toekomst te geven.

Een voorbeeld van wanneer het nodig is om u te laten adviseren over uw bomen is als er zich zwammen op of rondom de boom bevinden (zie foto). Wanneer u een zwam ziet op of om de boom kan dit een groot risico betekenen. Een zwam is namelijk het vruchtlichaam van een schimmel welke de boom al ernstig heeft kunnen aantasten voordat de zwam zichtbaar werd.

Ook kan een verminderde conditie, een scheur of holte een aanwijzing zijn dat er iets mis is. Door diverse maatregelen kunnen risico’s verkleind worden en indien noodzakelijk moet een boom op tijd geveld worden om zo het risico op schade weg te nemen. Zorg daarom voor regelmatige controle op de gezondheidstoestand van uw bomen.

Bouwman boomverzorging heeft 15 jaar ervaring in de boomverzorging en kan u adviseren over het onderhoud van uw boom of bomen. Bouwman boomverzorging is gecertificeerd als ‘european tree worker‘