Biologische landbouw

Door het werken met bomen heb ik geleerd om naar de langere termijn te kijken. Veel bomen kunnen meer dan 100 jaar worden. Maar hoe ziet de plantlocatie er uit tegen de tijd dat de boom volgroeid is. Of wat voor effect heeft het afzagen van een bepaalde tak over 100 jaar? Dit ben ik ook steeds meer gaan toepassen op de producten die ik koop en de lange termijn gevolgen van de productie daarvan. In de biologische landbouw vind ik die langetermijnvisie terug en zie ik veel mogelijkheden op het gebied van landschapsontwikkeling. Binnen de biologische landbouw komen natuurbeheer en landbouw samen en wordt het ‘schaarse land’ optimaal benut. In deze sector wil ik mij graag verder ontwikkelen.

In 2013 heb ik de deeltijdopleiding biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof, te Dronten, afgerond.

Binnen de biologische landbouw bied ik mij aan om in periodes van onderbezetting bij te springen bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals gewasverzorging, oogsten, maaien, melken en uiteraard ook voor het onderhoud van bomen en landschapselementen.

Brandrode runderen

De Hommelhoeve

Sinds 2019 ben ik met mijn gezin in het buitengebied van Empe terecht gekomen, al waar wij een kleinschalige gemengd boerenbedrijf zijn begonnen. We werken op natuurinclusieve wijze en veelal met principes uit de biologische en biologisch-dynamische, maar ook de regeneratieve landbouwmethodes.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.dehommelhoeve.nl